Stojíte pred otázkou plánovania vlastného bývania? Rozhodnutie, či začať stavať dom, alebo sa uspokojiť s bývaním v byte je veľmi náročné. Do úvahy treba samozrejme vziať individuálne potreby každého z nás a hodnotu finančných prostriedkov, ktorú sme schopní vynaložiťna realizáciu našich plánov. Ak plánujete rodinu a radi by ste užívali výhod, ktoré nám ponúka bývanie v rodinnom dome, skúste si pozbierať informácie o moderných ekologických stavbách, teda drevodomoch. Ak ste v štádiu rozhodovania sa, určite vám pomôže množstvo odborných článkov, ktoré nájdete v médiách. Informácii nikdy nie je dosť, preto sa pýtajte, diskutujte, ale najmä kontaktujte odborníkov na túto tému, ktorí majú skúsenosti s výstavbou drevodomov.

domy

Čo je to drevodom a aké sú jeho výhody

Drevodom je stavba z dreva, ktorej nosnú konštrukciu tvoria drevené panely. Obvodové konštrukcie sa skladajú z drevovláknitých izolačných dosiek a dalších vrstiev, ktoré tvoria izoláciu a zateplenie. Použité materiály môžu byť rôzne, v závislosti od výrobcu. Kvalitný drevodom je postavený z certifikovaných prírodných materiálov. Vďaka čomu získavajú drevostavby prívlastok ekologické, nakoľko drevo je obnoviteľný zdroj energie. Moderné drevodomy sa môžu pýšiť tým, že sú nízkoenergetické. Znamená to, že spotreba energie je výrazne nižšia ako pri tradičných murovaných stavbách. Vďaka dostatočnej tepelnej izolácii takéhoto domu dochádza k minimalizovaniu tepelných strát. Medzi ďalšie výhody stavieb z dreva patrí rýchlosť výstavby. Keďže sa jedná o suchý proces stavby a môže sa stavať aj v zimných mesiacoch. Pri dobrom konštrukčnom riešení stavby, odbornej montáži a za použitia kvalitných stavebných materiálov má stavba z dreva životnosť až do 150 rokov.

chata

Obráťte sa na profesionálov

Len správne navrhnutá a postavená drevostavba môže svojim užívateľom poskytovať všetky vyššie spomínané výhody. Ak chcete, aby bol dom zhotovený presne podľa vašich predstáv, navštívte architekta, ktorý vám určite pomôže. Aby bol dom postavený kvalitne, vyžaduje si skúseného projektanta, dodržanie technologických postupov, použitie kvalitných, ideálne certifikovaných materiálov. Samozrejme, existuje možnosť vybrať si z katalógovej ponuky domov, kde je projektová príprava viac menej hotová. Výberom z katalógu urýchlite vašu cestu k vysnívanému domovu. Na realizáciu oslovte firmu, ktorá má dobré referencie a odborné skúsenosti so stavbou drevodomov. Veľa užitočných informácií o dreve ako stavebnom materiály nájdete na stránkewww.carodreva.sk.