Dovolenky, prázdniny alebo akékoľvek opustenie nášho bývania je príležitosť  pre neželané návštevy ktorými sú zlodeji. Odborníci odporúčajú nepodceňovať akúkoľvek formu zabezpečenia pred krátkodobým ale aj dlhším odchodom z nášho bývania ako sú napríklad dovolenky.

bazén

Na to, kedy opustíme naše príbytky zlodeji čakajú a využívajú našu nedostatočnú zodpovednosť pri zabezpečení hlavne našich okien a dverí. Preto je potrebné dôsledne uzamknúť dvere, výhodou je nainštalovanie bezpečnostných overených certifikovaných dverí, ktoré nám uzamknú aj do podlahy. Tieto dvere dokážu ochrániť naše obydlie pred neželaným vstupom. Taktiež by mali byť pevne uzatvorené okná a netýka sa to len klasických okien ale aj strešných a pivničných okien.

zloděj

Pri zabezpečení bývania sa odporúča kombinácia mechanických a elektronických zabezpečovacích systémov. Výhodou je, ak je ešte objekt pripojený na  mestskú alebo štátnu políciu. Čím viac systémov nehnuteľnosť má, tým viac je ochránená.
Je dobre spomenúť bežné ľudské preventívne opatrenia, ktoré nám tiež pomôžu neprovokovať prípadných zlodejov. Medzi tieto opatrenia patrí:

– nezaťahovať žalúzie a rolety na oknách pretože tie sú neklamným znakom toho, že pravdepodobne nie ste doma a zlodej ma jednoznačný dôkaz o tom že môže vniknúť do vášho obydlia
– tiež je dobré povedať spoľahlivým ľudom vo svojom okolí, že sa budete nejaký čas zdržiavať na dovolenke prípadne ich požiadať aby občas prišli do nehnuteľnosti vyvetrali ju, pootvárali okná alebo nejakým spôsobom poukázali na to, že v  nehnuteľnosti sa stále niekto zdržiava
– rovnako kľúče nenechávať na dohovorených miestach ako sú nejaké kvetináče, prípadne pod rohožkou pretože toto sú miesta kde zlodeji kľúče najčastejšie hľadajú.

dům

Mnohý z nás sa veľmi radi pochvália na sociálnych sieťach že odchádzajú na dovolenku. Preto je dobré zvážiť si, či tak naozaj urobíme, pretože na sociálnych sieťach sa nachádzajú rôzne skupiny ľudí a tým že dáte na sociálnej sieti najavo že nie ste doma tak si môžu vaše obydlie prísť pozrieť a navštíviť ho.
Dnes je na trhu množstvo spôsobov ako si poistiť svoju nehnuteľnosť prípadne domácnosť. Preto na nič nečakajte a pred odchodom na dovolenku si poistite svoju nehnuteľnosť.