Svetlo u nás doma je pre nás každodennou súčasťou. Nevieme si bez neho predstaviť ani jeden deň. Ak je náhodou odstávka elektrickej energie ovládne nás panika. Po niekoľkých hodinách si uvedomíme aké hrozné by bolo žiť bez svetla.
A čo svetlo v exteriéri ? U nás doma je to bežné ale vonku už až tak nie. Postupom času si aj takéto osvetlenie získava obľubu. Hlavne v letnom období trávime množstvo času vonku napríklad na našej záhrade. Je veľmi príjemné ak si môžeme večer sadnúť niekam von na záhradu a len tak odpočívať alebo si prečítať dobrú knihu.

osvěltení

K takémuto oddychu neodmysliteľne patrí aj osvetlenie. Dnes to už nie je nič zvláštne. Ak máte nejakú terasu alebo balkón aj tam sa takéto osvetlenie hodí. Výber je nekonečný a vy si môžete vyberať z rôznych druhov a štýlov svetiel. Môžete voliť jedno alebo viacero.

Pre vytvorenie romantickej atmosféry je dobré využiť viacero menších svetiel, ktoré vytvoria veľmi príjemný dojem. Zvoliť si taktiež môžete farbu osvetlenia. Dodá to priestoru najmä tomu vonkajšiemu celkom iný vzhľad.
Vo vonkajšom prostredí môžete robiť už takmer všetko ako v interiéri. Práve preto k tomu potrebujeme aj osvetlenie. Dni sa postupne skracujú a čoraz skôr zahalí našu záhradu tma. Krásne osvetlenie zútulni vonkajší priestor a prispeje k relaxácii.

park

Ako vyberať?

Vyberajte podľa vášho vkusu. Neexistujú žiadne špeciálne pravidlá. Ak však vôbec neviete určite si nechajte poradiť. Predavači v obchodoch sú na to školený a vedia vám vhodne poradiť. Stačí im povedať ako máte zariadený váš vonkajší priestor a oni si už určite poradia! Vo všeobecnosti jednoduchými kúskami nič nepokazíte, takže ak ste v koncoch určite voľte práve tie jednoduché.
Doprajte si čas. Nevyberajte rýchlo a unáhlene. Potom by ste to zbytočne oľutovali a osvetlenie by vám nesedelo k vášmu štýlu a vkusu. Začnite napríklad iba jedným kúskom a postupom času pridávajte ďalšie. Takýmto spôsobom si vytvoríte krásne osvetlenie, ktoré vám bude každý závidieť a bude ho obdivovať.